25/
11/2014
Oceń artykuł:
1 Gwiazdka2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek
ocena: 5,00 na 5 możliwych
na podstawie 1 głosujących osób.
Loading...

Degustacja serów i wizyta w serowarni w Toskanii

Toskania jest jednym z najbardziej znanych włoskich regionów gdzie produkuje się sery. Najbardziej znany to pecorino, z mleka owczego, przetwarzany przez pasterzy według dawnych tradycyjnych receptur. Istnieje wiele jego odmian: aromatyczne, przyprawione, świeże lub dojrzewające. Najlepiej go skropić lokalnie produkowanym miodem lub podawać z dżemem owocowym.

Dzięki wizycie w serowarni poznasz nie tylko pecorino, ale także odkryjesz smak parmigiano, gorgonzoli, ricotty i mozarelli di buffala.

Dowiesz się jakie są różnice w procesie produkcji poszczególnych rodzajów sera.

Czas trwania: około 1,5-2 godziny.
Liczba uczestników: : 2-10
Cena uzależniona jest od ilości osób biorących udział.

Jeśli jesteś zainteresowany degustacją serów podczas swojego pobytu w Toskanii, poinformuj nas o tym jak najszybciej, najlepiej jeszcze przed rezerwacją pobytu – wyślij e-mail.

Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj sie z nami.

 

 

 

 

Rezerwacja miejsca w Toskanii

Wypełnij formularz! Skontaktujemy się z Tobą by potwierdzić otrzymanie zgłoszenia. Potwierdzimy dostępność miejsc i ostateczną cenę.
Jeżeli potrzebujesz ubezpieczenia, samochodu lub informacji o atrakcjach w okolicy tej willi - napisz to w formularzu.

Zapytaj o wakacje


:
:



The following two tabs change content below.
zuza

zuza

Zuza.... Z wykształcenia marketingowiec, prywatnie szczęśliwa mama trójki dzieci. Uwielbia robić zdjęcia, gubić się w nowych miejscach, poznawać nowych ludzi i dobrą kawę.
zuza

Ostatnie wpisy zuza (zobacz wszystkie)

Twój komentarz

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.